Vision

Tofteladen I/S skal være en af de små virksomheder, der bidrager til Læsøs mulighed for at bevare et fornuftig helårssamfund, men den skal samtidig udnytte det potentiale, der ligger i Læsøs allerede etablerede brand som en ø, der er kendetegnet ved en vis nøjsomhed og en renhed og ekskusivitet i råvarer og produkter.

Produktion og salg af brugskunst, håndarbejde, tørret tang, underholdning, litteratur og kulturformidling. Produktionen forgår i egne værksteder og lille produktionskøkken. Kulturformidlingen foregår gennem ”optræden”, undervisningsforløb i ”kreative og æstetiske værksteder”, hvor kunderne deltager i workshops, weekendkurser o.lign.

 

Salget sker gennem opsøgende salg på markeder, festivaler, messer og events samt i gårdbutikken og via web-shop butik.

Et andet ben i virksomheden er freelance-journalistik, foredrag og udgivelser.

Læsø Tang er Tofteladens væsentligste satsning.

Tang er en fanstastik, sund og velsmagende fødevare.
Læsø Tangs formål er derfor ganske simpelt:

Vi vil bidrage til at danskeres forbrug af spisetang i den daglige føde stiger til de anbefalede 5 til 10 gram
Vejen til målet går gennem en målrettet indsats for at producere sunde og spændende produkter, der indeholder dansk tang, der høstes i havet omrking Læsø.

Desuden er det målet at øge kendskabet til de sundhedsmæssige værdier, der kan opnås igennem et større forbrug af spisetang.
Vejen til dette mål går gennem kursusvirksomhed, guidede tangture, foredrag og forskellige udgivelser. 

Tørret tang og færdigvarer fremstillet af tørret tang er en fødevarer, som det er naturligt at fremstille på Læsø.

Forretningsplan

Tofteladen I/S startede i 2012 som en kulturbutik med hovedaktiviteterne produktion af kunsthåndværk, brugskunst og forskellige formidlingstilbud.

I 2013 opstod ideen om at udvikle et ben i virksomheden, der eksperimenterede med produktion af tørret tang til salg i virksomhedens gårdbutik.

Det viste sig hurtigt, at salget af tang kunne udvikles til virksomhedens hovedaktivitet, såfremt produktionsforholdene blev sikret.

I løbet af 2014 etablerede vi derfor et produktionskøkken, der blev godkendt af Fødevarestyrelsen.

I 2016 blev gårdbutikken nyindrettet og udvidet

I 2017 udvides produktionskapaciteten i køkkenet og på lageret.

 

 

Hatte ved stranden

Det startede med Ries håndarbejde: hæklede, strikkede og filtede hatte, tørklæder, hjemmesko og lignende.

 

Ries lille gårdbutik lå på Byrumvej.

Nu er værksteder og gårdbutik flyttet til Klitgård på Doktorvejen i Byrum